1 Uien pellen en in ringen snijden. Pepers wassen, in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden, van pitjes ontdoen en vruchtvlees in blokjes snijden. In soeppan boter verhitten en hierin uienringen, gemalen koriander, komijn en tijm ca. 5 minuten zachtjes fruiten tot ui licht bruin kleurt. Bouillonblokjes oplossen in 1 liter heet water. Uienringen afblussen met bouillon en aan de kook brengen. Peperreepjes en tomatenblokjes aan bouillon toevoegen en soep ca. 10 minuten afgedekt zachtjes laten koken.Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soep over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met 1/3van tortillachips en cheddar. Borden soep kort onder grill plaatsen tot kaas gesmolten is. Garneren met verse koriander. Rest van tortillachips apart erbij serveren.
Mexicaanse witte-uiensoep is een recept van Albert Heijn