Mexicaanse witte-uiensoep

4
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uien pellen en in ringen snijden. Pepers wassen, in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden, van pitjes ontdoen en vruchtvlees in blokjes snijden. In soeppan boter verhitten en hierin uienringen, gemalen koriander, komijn en tijm ca. 5 minuten zachtjes fruiten tot ui licht bruin kleurt. Bouillonblokjes oplossen in 1 liter heet water. Uienringen afblussen met bouillon en aan de kook brengen. Peperreepjes en tomatenblokjes aan bouillon toevoegen en soep ca. 10 minuten afgedekt zachtjes laten koken.Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soep over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met 1/3van tortillachips en cheddar. Borden soep kort onder grill plaatsen tot kaas gesmolten is. Garneren met verse koriander. Rest van tortillachips apart erbij serveren.

Mexicaanse witte-uiensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept