Kippenbouillon stap-voor-stap

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Kneus de peperkorrels met de bolle kant van een lepel. Leg de kippenbouten in de soeppan. Verdeel de kruiden, peper en foelie erover en schenk het water erbij. Breng de bouillon aan de kook en laat 2 uur zachtjes trekken.
  • 2 Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig en leg in een zeef. Zet de zeef op een andere pan en zeef de bouillon erboven. Dep eventueel te veel aan vet weg met keukenpapier. Of laat de bouillon koud worden zodat het vet stolt en schep het gestolde vet uit de soep. Verwijder het vel van de kippenbouten. Maak het vlees los van de bouten, snijd in kleine stukjes en voeg weer toe an de bouillon. Knip de bieslook fijn. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met de bieslook.

Kippenbouillon stap-voor-stap is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept