1 In soeppan helft van boter verhitten. Bietjes hierin 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur bakken. Laatste minuut tomatenpuree en helft van mascarpone erdoor roeren en meebakken.
2 Bouillon (inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep op smaak brengen met peper en eventueel suiker. Soep op laag vuur met deksel op pan 15 min. laten doorkoken.
3 Intussen met vormpje uit elke snee brood 2 hartjes steken. Brood aan beide zijden met rest van boter besmeren. In koekenpan met antiaanbaklaag broodhartjes aan beide zijden krokant en goudbruin bakken. Even op rooster laten uitdampen en elk hart aan één zijde met rest van mascarpone besmeren. Soep over vijf diepe borden verdelen. In ieder bord 2 hartjescroutons leggen.
Bietjessoep met hartcroutons is een recept van Albert Heijn