1 In grote pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Intussen preien schoonmaken en in 20 stukjes van ca. 12 cm snijden (rest bewaren voor soep of saus). Bouillontablet boven kokend water verkruimelen. Prei toevoegen en ca. 15 minuten koken. Prei uit kookvocht nemen en in zeef afspoelen onder koud stromend water.Prei in schaal leggen. Tomatenblokjes over prei strooien. Olijfolie mild, 3 eetlepels olijfolie met truffel en 2 eetlepels azijn mengen en over prei sprenkelen. Ca. 30 minuten laten staan.
2 Op vier borden elk 2 stukken prei en tomatenblokjes leggen. Rest van olijfolie met truffel en azijn mengen met achtergebleven marinade in schaal en rond prei druppelen. Tuinkers klein knippen en in plukjes rond prei strooien. Bestrooien met peper.
Gepocheerde prei met truffelvinaigrette is een recept van Albert Heijn