Dubbelgetrokken tomatenbouillon

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie en fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Houd wat tijm achter voor de garnering. Voeg de rest van de tijm en knoflook toe aan de ui. Bak 1 min. en schep regelmatig om. Schenk de gevogeltefond in een maatbeker en vul met water tot 1 liter. Voeg de fond en de tomatenblokjes toe aan de ui. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur doorkoken. Maal de soep fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en schenk door een zeef. Voeg de tomaten toe aan de soep en laat de soep nog 30 min. op laag vuur koken. Zeef de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 15 min. op laag vuur inkoken. Serveer in kleine glaasjes en garneer met wat tijmblaadjes.

Dubbelgetrokken tomatenbouillon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatenbouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenbouillon met zuurkool en ham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met tosti's
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse tapas-burgertjes uit de oven
15 min Snack
Bekijk recept

Dubbelgetrokken tomatenbouillon
80 min Voorgerecht
Bekijk recept
Dubbelgetrokken bouillon met lente-ui
0 min
Bekijk recept
Timbaal Van Kuikenborst In Gelei
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bouillon met omelet
Bekijk recept