1 Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2 apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het op laag vuur 2 uur trekken. Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft. Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes. Breng water in een kleine pan tegen de kook aan. Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant dicht. Leg het verpakte ei 2-3 min. in de pan met bijna kokend water, neem het eruit en verwijder de folie. Herhaal dit met de overige 3 eieren. Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt geserveerd. Leg een knoopje in de sprietjes bieslook. Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar plakjes champignons en de sprietjes bieslook.
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon is een recept van Albert Heijn