1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Dooier loskloppen met 1 el water. Bladerdeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkant bestrijken met dooier, maar rand rondom vrijlaten. Zeezout losjes over deeg strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 20 min. krokant en goudbruin laten worden. De deegplakjes zwellen mooi op. Uit oven nemen en laten afkoelen. Bolle plakjes voorzichtig opensnijden.
2 Appel langs klokhuis in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes snijden. In koekenpan ui met appel 5 min. in olie bakken. Paddestoelen en knoflook toevoegen en 5 min. al omscheppend meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie. Op vier borden onderste helft van bladerdeeg leggen. Gebakken paddestoelen erover verdelen en afdekken met bovenkant van bladerdeeg.
Krokante paddestoelensandwich is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Paddestoelensandwich met artisjokharten en chaumes