Tarte tatin met gele paprika

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd hem in de lengte in dunne reepjes. Halveer de plakjes bladerdeeg.
  • 2 Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken hierop 8 keer de maat van een half plakje bladerdeeg. Houd voldoende tussenruimte. Snijd of schaaf de boter in flinterdunne plakjes en leg de plakjes naast elkaar in de afgetekende rechthoekjes. Strooi de suiker over de boter in de rechthoekjes.
  • 3 Strooi de tijm over de suiker en maal er peper boven. Leg de paprikareepjes in de lengte in de rechthoekjes en strooi hier wat zout over. Dek de paprika af met plakjes bladerdeeg en druk de randen van het deeg naar beneden.
  • 4 Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • 5 Leg direct uit de oven een grote platte schaal op de bakplaat, keer ze samen en laat de taartjes op de schaal glijden (pas op voor de hete karamel!). Trek het bakpapier weg. Druppel de balsamicoazijn over de taartjes.

Tarte tatin met gele paprika is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin met amandelen & munt
25 min Nagerecht
Bekijk recept