1 Meng de bloem met de poedersuiker, de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Splits 1 ei en kneed de eierdooier met 1 el koud water goed door het deeg. Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroen. Roer de mascarpone los met de citroenrasp, Parmezaanse kaas, munt, 2 eieren en zout en peper. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot dunne ronde lappen. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de zijkanten aan en snijd het overtollige deeg weg. Schep de mascarpone erop en strijk de vulling uit. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Dek ze halverwege af met aluminiumfolie. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.
Hartig mascarponetaartje is een recept van Albert Heijn