1 Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de tomaten in de taartvorm. Doe de olie en het zout erover en de rozemarijn (uit mix) erbij. Zet de vorm 5 minuten in de oven, haal hem eruit en laat de tomaten afkoelen.
2 Verwijder de rozemarijn en zet de oven even uit. Ris de tijm (uit mix) van de takjes en kneed die met de bloem, boter, 2 eieren en wat zout tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
3 Hak de salie (uit mix) en meng die met 2 eieren, de ricotta en de kaas. Schep de tomaten erdoor (houd er 8 apart). Doe de vulling in de taartvorm. Zet de oven op 200 °C. Rol 4/5 deel van het deeg dun uit en leg het over de taartvorm. Druk de randen aan. Rol de rest van het deeg uit, maak met lettervormpjes een tekst en plak die met het losgeklopte eiwit van het laatste ei op de taart. Bestrijk met het eigeel en bak in 45 minuten gaar.
4 Snijd de taart in punten en serveer met de sla en de tomaatjes.
Ricottataart met tomaat is een recept van Albert Heijn