1 Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Snijd de takjes fijn. Meng de geitenkaas met de takjes, de pijnboompitten (houd enkele pijnboompitten achter) en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de filobladeren open, bestrijk de binnenkant dun met eierdooier en vouw dubbel. Bestrijk beide zijden met eierdooier en snijd ze doormidden, zodat je acht halve vellen krijgt. Leg vier halve velletjes met de ingesmeerde kant naar boven en leg in het midden een kwart van het geitenkaasmengsel. Dek af met de andere vier vellen (ingesmeerde kant naar beneden), druk de zijkanten rondom goed aan. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes dun met olie en leg bovenop de rest van de pijnboompitjes. Bak de filopakketjes in 20-25 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum fijn (bewaar er vier ter garnering) en pureer met de staafmixer (of keukenmachine of vijzel) de basilicum met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de geitenkaaspakketje rondom met basilicumdressing. Garneer met een basilicumblaadje.
Filopakketjes met geitenkaas en basilicumdressing is een recept van Albert Heijn