1 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruinkrokant, laat ze daarna even afkoelen. Hak de noten grof (of maal ze met behulp van de pulseknop in de keukenmachine grof). Houd een scherp mes onder de hete kraan en snijd er vervolgens 4 dunne plakken mee van de geitenkaas. Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat en leg de kaas daarna op de borden.
2 Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper. Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
3 Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard' (welke blaadjes dit zijn staat achter op het pak, de rest van de sla wordt in dit recept niet gebruikt). Meng de dressing met de Swiss-chardslablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.
Geitenkaastaartje met rode biet is een recept van Albert Heijn