1 Kneed de bloem en de eieren met el olie en een mespunt zout tot een soepel deeg. Laat het verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. rusten. Rasp 3 el pecorino en pers 1 sinaasappelhelft uit. Maal in de keukenmachine de spinazie met de knoflook fijn. Voeg 2 el sinaasappelsap, de rasp, de amandel en de geraspte kaas toe. Voeg al draaiend 100 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Bestuif het deeg met bloem; rol met deegroller of pastamachine uit tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Rol elk vel losjes op. Snijd er repen van 3-4 mm van, leg op een bebloemd werkvlak. Kook de pasta in ruim water met zout in 4-5 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bleekselderij in 5-6 min. gaar. Neem de pan met bleekselderij van het vuur en schep de pasta met 4 el pesto erdoor. Serveer de pasta op 4 borden, schep er de resterende pesto op en schaaf (met een dunschiller) de rest van de pecorino boven de pasta.
Verse lintpasta met sinaasappelpesto is een recept van Albert Heijn