1 Rasp voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Doe het sap en 2 tl rasp samen in een kom. Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer met de olie door het citroensap. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
2 Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Dit gaat het makkelijkst als je ze in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
3 Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de haricots verts in ca. 3 min. beetgaar. Giet ze af en schep de dressing door de haricots verts. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de grapefruitpartjes erdoor en verdeel de salade over 4 borden.
Haricots verts salade met grapefruit is een recept van Albert Heijn