1 Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten. Snijd de asperges doormidden en kook ze in een pan met water met een mespunt zout 15-20 min. tot ze zacht zijn. Kook intussen de eieren in 8 min. hard. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken, pel ze en hak ze fijn. Klop in een kommetje de olie met het citroensap tot een dikke vinaigrette. Knip de bieslook erboven fijn. Voeg de kappertjes toe aan de vinaigrette en meng alles met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges op borden en schenk de vinaigrette erover. Garneer met de fijngehakte eieren.
Witte asperges met vinaigrette is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam