1 Snijd 50 g brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.
2 Breng een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in kleine blokjes van 5 mm en houd apart.
3 Doe het brood met de olie, tomaten en meloen in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde soep. Laat 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de kleingesneden tomaat, ui en broodblokjes er apart bij.
Gazpacho met meloen is een recept van Albert Heijn