1 Snijd 50 g brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.
2 Verhit de grillpan en rooster de paprika op de velkant ca. 8 min. totdat het vel grotendeels is zwartgeblakerd. Doe de paprika in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak. Verwijder na 15 min. het vel.
3 Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes van 1/2 cm en houd apart. Snijd 1/4 komkommer in kleine blokjes. Houd apart. Snijd de rest in stukken van 4 cm.
4 Doe het brood met de olie, tomaten, komkommer en paprika in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde soep. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer met de kleingesneden groenten en broodblokjes er apart bij.
Gazpacho met geroosterde paprika is een recept van Albert Heijn