1 Snijd 50 g brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.
2 Breng een pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes van 1/2 cm en houd apart.
3 Snijd 1/4 komkommer in blokjes van 1/2 cm. Houd apart. Snijd de rest in stukken van 4 cm.
4 Doe het brood met de olie, tomaten en komkommer in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de kleingesneden groenten en broodblokjes erbij.