1 Snijd de blaadjes van de bleekselderij en houd achter. Snijd de selderij in boogjes en snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 5 min. Snijd ondertussen de pompoen in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook grof.
2 Voeg de pompoen, rode peper, gember, knoflook en water toe aan de selderij en ui. Breng aan de kook. Laat op laag vuur in 25 min. gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer met de blaadjes bleekselderij.
Pompoensoep met gember is een recept van Albert Heijn