1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en peterselie fijn. Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min. in een pan met dikke bodem. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en bak 5 min. mee (houd er een paar achter). Schep dit mengsel uit de pan.
2 Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven.
3 Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en peper en zout door de saus. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de pasteibakjes. Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen. Leg de deksels erop.
Paddenstoelenragout is een recept van Albert Heijn