Guacamole met tomaat

8
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen. Pel het vel eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de tomaten op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • 2 Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de verse koriander fijn en pers de limoen uit. Schep de avocado's voorzichtig om met de zure room, het limoensap, de koriander, chilivlokken en zout naar smaak.
  • 3 Schep in lage brede glaasjes een lepel van het avocado mengsel en daarna een lepeltje van het tomaten mengsel. Steek er wat tortillachips in.

Guacamole met tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse nachotaart
2 uur-
Bekijk recept
Sandwich met guacamole
20 min
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept