1 Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Asperges halveren. 3 Eetlepels bloem in diep bord strooien. In kom 100 g bloem met zout, peper en ca. 1 dl koud water tot stevig beslag roeren. Frituurolie verhitten tot 170 °C. Intussen eiwit stijf kloppen en door beslag scheppen. Bosui schoonmaken, wassen en halveren. Bosui in lange, dunne reepjes snijden. In kommetje sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker tot sausje kloppen. Asperges een voor een licht door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden en asperges door beslag wentelen. Asperges in gedeelten in 5 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Asperges over vier borden verdelen en garneren met bosui. Helft van sojadipsausje er omheen sprenkelen en rest apart erbij serveren.