Lauwwarme salade van asperges en truffelolie

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Krieltjes onder koud water schoonboenen. In pan met water en snufje zout krieltjes in ca. 12 minuten beetgaar koken. Intussen asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden. Haricots verts schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren. Bieslook fijn knippen. Kaas in dunne plakken schaven. In kom azijn, olie en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met plakjes kaas.

Lauwwarme salade van asperges en truffelolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Comtékaas met homemade gemarineerde groenten
Snack
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme posteleinsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept