1 Kook de aardappelblokjes in 8 min. beetgaar en giet ze af. Kook de tuinerwten 2 min. en spoel ze af met koud water. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui met het komijnzaad op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 1 min. Voeg de aardappelblokjes en de tuinerwten toe en warm kort door. Zet het vuur uit en roer de rode peper, de koriander en de garam masala erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif een grote snijplank met de bloem en leg de bladerdeegplakjes erop (verwijder de plastic velletjes). Zet het kommetje op 1 plakje deeg en snijd met een scherp mesje een cirkel rond het kommetje. Herhaal dit met de andere plakjes. Schep in het midden van de rondjes de aardappel-tuinerwtenvulling. Bevochtig de rand van het deeg met wat water. Vouw het deeg dubbel en duw met de tanden van een vork het deeg goed dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de samosa's erop. Bestrijk de bovenkant met de eidooier en bak ze in de oven in 20 min. gaar en goudbruin. Lekker met Komkommer-radijsraita en Korianderchutney (zie recepten elders op ah.nl/allerhande).
Samosa's met aardappel en tuinerwten is een recept van Albert Heijn