1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de paprika 30 min. Laat in een afgesloten plastic zak minstens 20 min. rusten. Snijd het brood in 18 sneetjes. Meng 4 el olie, 1 teen knoflook en de rozemarijn. Bestrijk de sneetjes met de olie en gril ze 8-10 min. in de oven, boven de paprika's.
2 Pureer met de staafmixer de noten, 1/2 bakje ricotta, 1/2 teen knoflook, 1 el olie en peper en zout naar smaak. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp door de pesto. Breng op smaak met het citroensap.
3 Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika. Pureer het vruchtvlees met de rest van de knoflook, de olie, de ricotta, de munt, de suiker en peper en zout naar smaak.
4 Bestrijk 9 sneetjes brood (bruschette) met de pistachepesto en de rest met de paprikaspread.
Pistachepesto en paprikaspread is een recept van Albert Heijn