Artisjok met tapenade

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Artisjokken wassen. Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen. Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie. Artisjokken ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Artisjokken ca. 5 minuten laten nagaren. Ondertussen tapenade losroeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Tapenade over vier schaaltjes verdelen. Artisjokken serveren met mediterrane dip. Aan tafel blad voor blad van artisjok afnemen, vezelig ondereinde in tapenade dopen en eraf eten. Rest bladeren verwijderen. Bodem in stukjes snijden en met tapenade eten.

Artisjok met tapenade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept