1 Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne plakken. Halveer de prei overlangs, was en snijd in stukken van 6 cm. Snijd de paprika in parten en maak schoon. Snijd de peen, prei en paprika in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin. Bewaar 1 el van de zaadjes. Plet de rest met een vijzel en meng in een kom met sojasaus, rijstazijn, suiker en sherry.
2 Breng de bouillon aan de kook. Snijd de tofu in dunne plakjes en verwarm in de de bouillon 5 min. op laag vuur. Verhit olie in een wok of koekenpan. Roerbak de paprika en peen 1 min. Schep de prei erdoor en bak nog 1-2 min. mee. Schep de tofu uit de bouillon en verdeel over borden. Roer de sesamsaus nogmaals door en schep over de tofu. Leg de groentereepjes en op de tofu en bestrooi me het achtergehouden sesamzaad.
Tofu met groenten en sesamsaus is een recept van Albert Heijn