Oosterse groentebeignets (tempura)

1persoon
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen. Sherry en sojasaus erdoor roeren. Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken. Gemberwortel schillen en fijn raspen. Op 2 borden scheppen. Kommetje met dipsaus ernaast zetten. Shii-takes met keukenpapier schoonvegen. Groenten schoonmaken, heel laten.
  • 2 In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven. In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt. Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.

Oosterse groentebeignets (tempura) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept