1 Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 el zout over en laat minimaal 15 min. staan. Druk daarna de spitskool uit in een zeef of vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Verhit de boter en bak hierin de spitskool 1-2 min. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en laat 5-7 min. zachtjes doorkoken, breng op smaak met peper en zout en suiker. Giet de melk af en laat de spitskool afkoelen. Kook 4 eieren in 7-8 min. hard en snijd ze in kleine stukjes. Splits het andere ei en klop het eigeel los (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg. Meng de spitskool met het fijngesneden ei en de dille. Leg in het midden van elke plak deeg wat koolmengsel, vouw het deeg dicht en bestrijk het met wat eigeel. Bak de piroshki's 20 min. in de oven.
Piroshki (deegpakketje met vulling van spitskool, dille en ei) is een recept van Albert Heijn