Perenspoom

8
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 min. op laag vuur.
  • 2 Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries voor 2 uur. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.
  • 3 Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met de rest van de munt.

Perenspoom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenspoom Met Port
Voorgerecht
Bekijk recept
Perenspoom
0-10 min -
Bekijk recept
Perenspoom
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Perenspoom
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Citroenspoom Met Port
Voorgerecht
Bekijk recept
Perenspoom
0-10 min -
Bekijk recept
Perenspoom
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Perenspoom
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept