Radijssalade met sinaasappel en abrikozen

4
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Abrikozen in reepjes snijden. Radijsjes schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Radijsjes in dunne plakjes snijden. In kom azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper door elkaar roeren. Radijs erdoor scheppen en ca. 20 minuten laten intrekken.Intussen in droge koekenpan pijnboompitten licht goudbruin roosteren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Boven kom sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden. Opgevangen sap door radijs roeren.Radijs, abrikozen en sinaasappelpartjes door elkaar roeren. Salade over vier bordjes verdelen. In pannetje 1 eetlepel olie verhitten. Plakjes knoflook snel licht goudbruin bakken. Knoflook en pijnboompitten over salade verdelen.

Radijssalade met sinaasappel en abrikozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta-radijssalade met pistachegehakt
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Radijssalade met sinaasappel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane radijssalade
28 min Hoofdgerecht
Bekijk recept