Paprika-cappuccino

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Paprika en ui ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erbij schenken en afgedekt ca. 10 minuten koken. Intussen blaadjes van basilicum fijnhakken. Slagroom met snufje zout half stijf (= dik vloeibaar) kloppen, basilicum erdoor scheppen. Paprika en ui met kookvocht in keukenmachine pureren. In pan 5 dl water aan kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Puree door bouillon roeren, op smaak brengen met zout en peper. Soep zeven.
  • 2 Soep opnieuw verwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen. Room over bolle kant van lepel op soep schenken. Direct serveren.

Paprika-cappuccino is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kindercappuccino
10 min
Bekijk recept
Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanillecappuccino
5 min
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept