1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in stukjes.
2 Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met ei, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
3 Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de paddenstoelen op hoog vuur 5 min. mee. Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin kleurt. Voeg de melk en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Voeg de paddenstoelen toe.
4 Neem het bladerdeeg uit de oven en leg op elk bord 1 rechthoek. Verdeel de ragout erover en leg de andere rechthoek erop. Bon appétit!
Paddenstoelen-tompouce is een recept van Albert Heijn