Paddenstoelen-tompouce

8
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in stukjes.
  • 2 Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met ei, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
  • 3 Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de paddenstoelen op hoog vuur 5 min. mee. Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin kleurt. Voeg de melk en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Voeg de paddenstoelen toe.
  • 4 Neem het bladerdeeg uit de oven en leg op elk bord 1 rechthoek. Verdeel de ragout erover en leg de andere rechthoek erop. Bon appétit!

Paddenstoelen-tompouce is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tompouce van kabeljauw
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept