1 Snijd de pompoen in heel kleine blokjes en kook ze in water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet ze in een zeef af en laat ze goed uitlekken.
2 Snijd de mango in heel kleine blokjes. Schep in een kom de pompoen en mango door elkaar. Was de bloemkool en dep hem droog. Haal boven de kom met pompoen de dunschiller over de bloemkool, zodat de roosjes in korrels van de kool komen. Gebruik alleen het buitenste laagje en bewaar de rest van de kool voor ander gebruik, bijvoorbeeld soep.
3 Voeg naar smaak limoensap, zout en peper toe en schep het groentemengsel door elkaar. Bewaar de groentetartaar tot gebruik in de koelkast.
4 Klop in een kannetje de slagroom met curry dik vloeibaar. Verdeel de groentetartaar over 4 mooie hoge glazen en schenk de room over de groenten. Garneer met een takje koriander. Lekker met warm naanbrood.
Tartaar van mango en pompoen is een recept van Albert Heijn