1 Naaldjes van takje rozemarijn rissen en zeer fijn hakken (of in glas doen en met schaar fijnknippen). Wijn in steelpan schenken. Zeezout en suiker toevoegen en wijn al roerend zachtjes verwarmen, tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen, sinaasappelsap en rozemarijn door wijn roeren.Wijnmengsel in diepvriesdoos schenken en in ca. 6 uur tot granité laten bevriezen. Granité in keukenmachine of met staafmixer fijnmalen (om ijskristallen te breken). Massa in bakje terugdoen en tot gebruik in vriezer plaatsen. Of (andere methode om grote ijskristallen te voorkomen): wijnmassa na 2 uur elk uur uit vriezer nemen, met vork doorscheppen en weer uur terugplaatsen, tot mooie structuur ontstaat. Granité vervolgens tot gebruik afgedekt in vriezer bewaren.
2 Granité uit vriezer nemen, met vork loshalen en massa verdelen over vier kleine glazen.
Granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout is een recept van Albert Heijn