1 Spinazie wassen en schoonmaken. Met aanhangend water aan de kook brengen en in ca. 4 minuten gaar koken. Spinazie goed laten uitlekken in vergiet en vocht eruit drukken. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroensap erdoor roeren. Yoghurtsaus op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en fijn snipperen. Rozijnen fijn hakken. Spinazie fijn hakken. In pan olie verhitten. Pijnboompitten op laag vuur al omscheppend lichtbruin bakken. Uit pan scheppen. Ui in pan doen en ca. 4 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: komijn, rozijnen, pijnboompitten en spinazie. Al roerend ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Spinazie overdoen in kom en yoghurtsaus erover of erdoor scheppen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes of sesambolletjes.
Spinazie met pijnboompitten en yoghurt is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)