Pappardelle met sinaasappelroom

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 50 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de slagroom en de knoflook in een pan en laat op laag vuur 1 min. koken. Houd wat rasp achter voor garnering. Voeg de rest van het rasp, 4 el sinaasappelsap, de sherry, de boter en de helft van de kaas toe aan de room. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm met de deksel op de pan.
  • 2 Zet 4 borden in de oven om op te warmen. (Het gerecht blijft langer warm op voorverwarmde borden.) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar giet 1/2 min. eerder af. Doe de pasta terug in de pan, schenk de sinaasappelroom erbij en schep om. Doe de deksel op de pan, draai het vuur uit en laat de smaken 1 min. intrekken.
  • 3 Neem de borden uit de oven. Verdeel de pappardelle over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en versgemalen zwarte peper. Garneer met het achtergehouden rasp.

Pappardelle met sinaasappelroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes met druivensalsa
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie met sinaasappelroom
10 min-
Bekijk recept
Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept