1 Was de courgettes en schaaf ze in de lengte in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met wat zout en laat ze 20 min. liggen.
2 Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kommetje een dressing van de geraspte schil, 1 el citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en schep de munt door de dressing.
3 Spoel de plakjes courgette voorzichtig af met koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Rangschik de plakjes op 4 borden, dek ze af met vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
4 Laat de plakjes courgette in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Druppel de dressing over de carpaccio van courgette en verkruimel de geitenkaas erboven. Maal er wat extra peper over. Lekker met warm ciabattabrood.
Carpaccio van courgette met munt is een recept van Albert Heijn