1 Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verwarm in een steelpan de balsamico azijn met de suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de balsamicosiroop. Roer de balsamicosiroop door het tomatensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) zwarte peper. Doe het mengsel over in een lage schaal. Zet het mengsel 1 uur in de vriezer, schep daarna de tomatenblokjes en het basilicum erdoor en laat dit nog minimaal 2 uur vriezen. Roer het, om ijskristallen te voorkomen, elk halfuur door. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de Parmezaanse kaas 8 cirkeltjes van elk 4-5 cm doorsnede op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10-12 minuten lichtbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Schep in 8 glazen een bol tomatenijs en garneer elk glas met een parmezaankletskop.