1 Fillodeeg afdekken met theedoek (tegen uitdroging). Aardappelen in 20 min. in weinig water gaarkoken. Aardappelen iets laten afkoelen, schillen en in kleine blokjes snijden. In koekenpan 1 el olie verhitten en sjalot en tuinerwten 2 min. roerbakken. Gember erdoor roeren en even meebakken. Currypasta en 3 el water erdoor roeren. Van vuur af aardappelblokjes en koriander erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout. Fillovellen halveren. Op elke deegreep 1 el aardappelmengsel in hoek leggen. Bloem met 1 el water tot glad papje roeren en deegranden hiermee dun bestrijken. Deeg voorzichtig rond vulling tot driehoekje dichtvouwen. In frituurpan of diepe koekenpan olie verhitten en samosa's met ca. 3 tegelijk in 1 min. bruinbakken. Samosa's op keukenpapier laten uitlekken. Samosa's kunnen koud of warm worden geserveerd.
Gefrituurde groente-envelop is een recept van Albert Heijn