Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken. Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken. Muntblaadjes van takjes plukken. Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen. In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren. Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren. Puree op smaak brengen met zout en peper. Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen. Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Dan bovenkant met plasticfolie afdekken. In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken. Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  • 2 Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren. Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.

Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade met balsamicosiroop
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mediterrane boerenkool met merguez
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemensalade met pancetta en krokant ciabattakruim
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane boerenkool met runderchipolata
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop
Bekijk recept