1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's schoonmaken en in vieren snijden. Op bakplaat leggen en Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie. Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren. Intussen gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken. In keukenmachine paprika pureren. Breng op smaak met zout en peper. Sinaasappel uitpersen. 2 eetlepels sap verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen. Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets laten afkoelen. Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen. Vormpjes invetten en paprikaroom erover verdelen. In koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Intussen oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand
5 Kaas raspen. Bloem zeven en door kaas scheppen. Bakplaat bekleden met bakpapier en geraspte kaas in repen van 2 x 25 cm erop scheppen, in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Afkoelen.
2 Op elk vormpje bordje zetten, keren en paprikaroom op bordjes laten glijden. In ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In keukenmachine basilicum en rest van olijfolie pureren tot fijne groene olie. In kom 1 eetlepel basilicumolie met 1/2 eetlepel sinaasappelsap tot dressing kloppen. Kervel er luchtig door scheppen. Beetje basilicumolie op paprikaroom druppelen. Kervelsalade ernaast scheppen en kaasrepen ertegenaan zetten.
Geroosterde-paprikaroom met kaasstengels en salade is een recept van Albert Heijn