1 Mango schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden. In keukenmachine helft van mango pureren. Andere plakken halveren. Citroen schoonboenen en 1 eetlepel schil er dun af raspen. 1/2 citroen uitpersen. In grote kom 1/2 eetlepel citroensap met olijfolie extra vierge, 1/2 eetlepel geraspte citroenschil en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rode peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden.
2 Slamelange en rucola door dressing scheppen. Salade over zes borden verdelen. Plakken mango erop leggen. In koekenpan olijfolie met knoflook en chilipeper op matig hoog vuur verwarmen. Peperreepjes ca. 1 minuut zachtjes aanfruiten. Cocktailgarnalen en rest van citroenschil door olie scheppen en ca. 3-4 minuten heel zachtjes verwarmen. Garnalen over salade verdelen. Knoflook pellen en boven bakvet uitpersen. Knoflook heel zachtjes fruiten. Mangopuree en crème fraîche erdoor roeren en al roerende verwarmen tot een dikke saus. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over garnalen druppelen.
Salade met gebakken garnalen en mango-knoflooksaus is een recept van Albert Heijn