Salade met gebakken garnalen en mango-knoflooksaus

6
25 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mango schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden. In keukenmachine helft van mango pureren. Andere plakken halveren. Citroen schoonboenen en 1 eetlepel schil er dun af raspen. 1/2 citroen uitpersen. In grote kom 1/2 eetlepel citroensap met olijfolie extra vierge, 1/2 eetlepel geraspte citroenschil en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rode peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden.
  • 2 Slamelange en rucola door dressing scheppen. Salade over zes borden verdelen. Plakken mango erop leggen. In koekenpan olijfolie met knoflook en chilipeper op matig hoog vuur verwarmen. Peperreepjes ca. 1 minuut zachtjes aanfruiten. Cocktailgarnalen en rest van citroenschil door olie scheppen en ca. 3-4 minuten heel zachtjes verwarmen. Garnalen over salade verdelen. Knoflook pellen en boven bakvet uitpersen. Knoflook heel zachtjes fruiten. Mangopuree en crème fraîche erdoor roeren en al roerende verwarmen tot een dikke saus. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over garnalen druppelen.

Salade met gebakken garnalen en mango-knoflooksaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept