1 Vis in 4 gelijke stukken verdelen en droogdeppen. Vis met mespunt zout, peper en bloem bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en vis in 8 min. gaar bakken, halverwege keren. Vis in diepe schaal overdoen. In koekenpan 1 el olie verwarmen en ui, knoflook en winterpeen goudbruin fruiten. Groenten uit pan nemen en op vis leggen. Helft van peterselie over groenten strooien. Ansjovis in koekenpan in rest van olie fruiten. Wijn erbij schenken, laurierblad toevoegen en geheel aan de kook brengen. Wijnmengsel 10 min. koken en op smaak brengen met peper. Wijnmengsel over vis schenken, geheel laten afkoelen en vis in marinade in minstens 24 uur in koelkast bewaren.
2 Rucola over borden verdelen en vis erop leggen. Ui, knoflook en winterpeen erop scheppen. Enkele eetlepels marinade erover schenken. Rest van peterselie erover strooien.
Victoriabaarsfilet in witte wijn is een recept van Albert Heijn