Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen

4
45 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen. Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan olie verhitten. Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca. 1 minuut zachtjes laten sudderen. Garnalen in marinade laten afkoelen. Met dunschiller komkommer schillen. Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven. Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen. Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
  • 2 Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen. In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade. Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen. Serveren met toast.

Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Komkommercarpaccio Met Gemarineerde Tijgergarnalen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen
Bekijk recept