Vlaamse visserssalade met haring

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen, halveren en in stukjes van ca. 2 cm snijden. Aardappelstukjes in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten net gaar koken. Bonen laten uitlekken. Aardappelstukjes afgieten, mengen met bonen en bonenkruid en laten afkoelen. Bietjes halveren en in stukjes snijden. Haringfilets in schuine stukjes van ca. 1 cm snijden en samen met bietjes door aardappel-bonenmengsel scheppen. Sjalotje pellen. Sjalot, augurken en peterselie fijnsnijden en met mosterd door mayonaise roeren. Saus door salade mengen en op schaal of borden verdelen. Bestrooien met peper. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Peterselie fijnknippen. Garneren met citroen en peterselie en serveren met witbrood.

Vlaamse visserssalade met haring is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scandinavische vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept