1 Snipper knoflook fijn. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Verwarm in pan 1 eetlepel olijfolie. Smoor knoflook en helft van bosui ca. 3 minuten zachtjes. Voeg witte bonen met vocht, kruidenbouillon en 1/2 liter water toe, breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met staafmixer tot gladde, lichtgebonden soep. Breng op smaak met zout en peper. Ris van 1 takje rozemarijn naaldjes en hak fijn. Snijd ciabatta's schuin in 8 plakjes. Verwarm soep opnieuw zachtjes. Verwarm grillpan tot gloeiend heet. Verhit intussen in wok 1 eetlepel olijfolie. Roerbak champignons met fijngehakte rozemarijn en rest van bosui in ca. 4 minuten op hoog vuur, vocht laten verdampen. Breng op smaak met zout. Rooster sneetjes ciabatta in grillpan aan beide zijden mooi bruin. Wrijf sneetjes geroosterde ciabatta aan beide kanten in met takje rozemarijn. Besprenkel met rest van olijfolie. Schep witte-bonensoep in vier diepe borden.
Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta is een recept van Albert Heijn