1 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden. Knoflook pellen en snipperen. Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen. Kikkererwten grof pureren. Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat. Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren. Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
2 Sjalot pellen en fijn snipperen. In pan sesamolie zachtjes verwarmen. Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt. Maizena oplossen in teriyakimarinade. Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden. Geheel laten afkoelen. Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien. Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
3 Scampi droogdeppen met keukenpapier. Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien. Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken. Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm. Houmous op warme borden scheppen. Blad ijsbergsla erop leggen. Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette is een recept van Albert Heijn