Haringmousse op bietjessalade

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bietjes schillen en in dunne plakjes snijden. Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en appel in dunne plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap, tegen verkleuren. Bieslook fijnknippen. Vel van haring verwijderen en haring met vork fijnprakken. Slagroom lobbig kloppen. Haring mengen met slagroom en helft van bieslook. Op smaak brengen met zout en peper. Biet- en appelplakjes op vier borden rangschikken. Haringmousse in midden scheppen. Bestrooien met rest van bieslook. Mousse serveren met roggebrood.

Haringmousse op bietjessalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bietjessalade met ui en ricotta
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode bietjessalade met mousse van geitenkaas
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Bietjessalade met geroosterde hazelnoten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes in Limburgse stroopsaus
30 min-
Bekijk recept

Ansjovis met artisjok, kwartelei en haringmousse
30 min Voorgerecht
Bekijk recept