Hollandse garnalensoep met sherry

4
25 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en snipperen. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. In pan boter verhitten en hierin ui en aardappelblokjes ca. 1 minuut zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor mengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 8 dl kokend water toevoegen. Soep 8-10 minuten zachtjes laten koken tot aardappel gaar is. Pan van vuur nemen en sherry, helft van garnalen en crème fraîche door soep roeren. Soep pureren. Pan weer op vuur zetten en soep nog even door en door verwarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van garnalen erover verdelen. Garneren met tuinkers. Lekker met knapperig stokbrood.

Hollandse garnalensoep met sherry is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min Snack
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept